agenda NEWS AGENDA

Capsula de dormit, o optiune pentru calatorii grabiti

In ultima vreme am auzit din ce in ce mai des termenul de micro-hotel. Dupa cum ii spune si denumirea, caracteristica lui principala este spatiul redus, dar o alta calitate, deloc de trecut cu vederea, este si pretul pe masura. De curand, designerii au inceput sa propuna astfel de micro-hoteluri pentru zonele cu o concentratie mare de persoane, cum ar fi aeroporturile.

Micro-hotelul “Dormi si Zboara”

Dream and Fly este un concept de micro-hotel alcatuit din capsule de sine statatoare care permit o mai mare versatilitate in zone cu concentratii mari de oameni, cum ar fi aeroporturile, diverse festivaluri, statiuni de vacanta etc. Conceptul este destinat pasagerilor in tranzit care nu au timp sa se deplaseze pana la cel mai apropiat hotel. Capsulele sunt de fapt niste micro-camere luxoase cu baie complet dotata si confort redus la lucrurile esentiale. Pot fi inchiriate cu ora si sunt inspirate de ideea de “pantec primitor”, ceea ce ar trebui sa le transmita celor care le folosesc un sentiment de siguranta. De altfel, conceptul poate fi caracterizat simplu prin doar trei cuvinte: siguranta, liniste si izolare.

Capsula le permite pasagerilor sa se odihnesca cateva ore intr-un pat confortabil care poate fi single sau dublu, sa lucreze la masuta pliabila cu acces la internet sau sa-si verifice detaliile zborului la monitorul LCD de pe perete.

“Cutia de Dormit” proiectata de Arch Group

Imaginati-va ca vizitati o metropola moderna si nu ati facut rezervare la niciun hotel. Nu e deloc o situatie placuta. Dar este exact genul de situatie pe care designerii de la Arch Group s-au gandit s-o rezolve proiectand Sleepbox. In aceasta micro-camera va puteti odihni fara sa va mai pierdeti vremea cautand un hotel. In tarile calde, Sleepbox poate fi amplasata chiar pe strada si, gratie acestui concept, orice persoana isi poate petrece, in caz de urgenta, noaptea in deplina siguranta si confort si la un pret foarte mic.

Sleepbox este o mica unitate mobila de 2 m x 1,4 m x 2,3 m (h). Principalul element functional este patul de 2 × 0,6 m, care este echipat cu un sistem automat de schimbare a asternuturilor. Sleepbox este dotat cu sistem de ventilatie, alerta sonora, televizor LCD incastrat, WiFi, prize pentru laptop si pentru incarcarea telefonului. Functia de baza a micro-hotelului este sa permita un somn odihnitor. Dar Sleepbox poate fi echipat si cu functii suplimentare, in functie de situatie.