construct IZOLATII

Materiale perfecte pentru un camin calduros

Materialele folosite la izolatia cladirii vor reduce cantitatea de energie folosita pentru a mentine temperatura interioara constanta, reducand transferul de caldura.

Cu cat valoarea termorezistentei (R) este mai mare, cu atat mai eficienta va fi izolatia. Iata in randurile urmatoare catva materiale care va vor ajuta sa aveti o casa calduroasa in lunile friguroase de iarna.

Lana minerala

In medie, lana minerala inglobeaza aproximativ 75% continut reciclat si este comercializata fie sub forma de paturi, fie sub forma de fulgi. Nu este necesara tratarea cu substante chimice suplimentare pentru a spori rezistenta la foc a materialului. Deseori, termenul de lana minerala se refera la doua tipuri de izolatie: lana de roca – material produs prin prelucrarea unor minerale naturale – si lana de zgura, produsa din zgura care se acumuleaza pe metalul topit.

Izolatie de bumbac din blugi reciclati

Blugii vostri pot servi unui scop mai maret decat acela de a fi purtati la serviciu in vinerea casual. Fabricata din bumbac reciclat, acest gen de izolatie castiga puncte nu numai la capitolul siguranta pentru mediul inconjurator, ci si la capacitatea ei de a estompa zgomotele mai bine decat alte materiale. Instalatorii nu trebuie sa foloseasca masti sau echipament de siguranta. Materialul este tratat impotriva daunatorilor si a focului cu o substanta numita Boron. Izolatia de bumbac e livrata in baloturi si poate fi instalata asemeni celei din fibra de sticla.

Izolatia reflectorizanta

Fabricata dintr-o folie metalica, cum ar fi cea din aluminiu, acest gen de izolatie este menita a opri transferul caldurii radiante in spatii deschise. Principiul este asemanator barierelor radiante, dar difera de acestea prin faptul ca include bariera radianta, laolalta cu un material izolator. De obicei, izolatia reflectorizanta se monteaza intre capriori, pilastri si imbinarile dintre placile peste etaje. Performantele ei depind de felul cum e montata, unde e montata si cat de bine izolata e deja casa respectiva.

Barierele radiante

O bariera radianta este o suprafata reflectorizanta montata in fata unui spatiu deschis. Scopul ei este acela de a reduce acumularea de caldura pe perioada verii si pierderile pe timpul anotimpului friguros si se instaleaza de obicei in poduri, cu suprafata reflectorizanta indreptata spre exterior. Caldura radianta se deplaseaza in linie dreapta, incalzind toate corpurile solide care absorb energie. Cand soarele incalzeste acoperisul, asta se intampla din cauza caldurii radiante. Aceasta caldura patrunde prin acoperis in pod, unde este radiata spre lucrurile mai reci, cum ar fi podeaua podului. O bariera radianta reduce cu pana la 97% transferul spre alte suprafete ale podului, ceea ce inseamna facturi de curent mai mici. Retineti insa ca barierele radiante nu sunt foarte bune izolatoare termice.

Spuma poliuretanica

Spuma poliuretanica este o spuma de plastic, pulverizata sub forma de lichid care, atunci cand se intareste, creste de mai multe ori in dimensiune. Gratie echipamentului specializat, diferitele tehnici de aplicare pot avea rezultate diferite, obtinandu-se materiale solide sau moi la atingere. Spuma poliuretanica poate fi folosita si la izolarea podului, fiind suficient de rezistenta incat sa se poata calca pe ea si impermeabila. Spuma de poliuretan sub forma de spray are o valoare R destul de mare si poate fi folosita la izolarea acoperisului, peretilor, tavanelor, podurilor si subsolurilor si pentru crearea unei bariere de aer.