construct FINISAJE

5 mozaicuri din pietre naturale

Mozaicurile realizeaza un spectacol mare din bucati mici. Cu alte cuvinte, avem o suprafata mare al carei efect vizual se bazeaza exact pe diferenta de aspect dintre partile ei componente care sunt mici. Mozaicul se poate realiza din mai multe tipuri de materiale, insa in domeniul amenajarilor interioare si exterioare, piatra naturala are un succes incontestabil.

Gama mozaicurilor din piatra naturala este foarte mare. In functie de material, avem produse din marmura, travertin, granit, ardezie, onix etc. La categoria finisaj gasim produse scapitate, antichizate sau polisate. Raportate la forma, identificam mozaicuri rectangunlare, cu contururi neregulate sau cu forme speciale. Utilizarea mozaicurilor realizate din combinatii de piatra naturala asigura un plus de originalitate, eleganta si dinamism textural spatiului amenajat. Foarte multe dintre ele se monteaza usor, acest lucru datorandu-se plasei pe care acestea vin prinse. Latura unei astfel de plase este de aproximativ 30 cm.

Mozaicul din travertin Classic Bamboo

Denumirea acestui mozaic din travertin Classic provine de la faptul ca produsul seamana cu niste bete de bambus alaturate. Suprafata sa este neteda si placuta la atingere, iar nuantele de crem creeaza o imagine foarte compacta la nivel de cromatic. Se poate folosi in placari verticale in bucatarii, bai, living, birouri etc. La exterior, se utilizeaza la placarea fatadelor de cladiri, a teraselor semiacoperite etc. Dintre stilurile de design in care acest mozaic se armonizeaza foarte bine le notam pe cel clasic, mediteraneean si rustic.

Mozaic din marmura Black Matrix

Mozaicul din marmura Black Matrix poate functiona adesea ca accent cromatic pentru spatiile care se vor mai neconventionale, din gama minimalismului excentric sau pentru cele cu tenta industriala. Si in amenajarile clasice isi poate aduce o contributie importanta, datorita dublului sau rol, jucat in functie de lumina si de restul decorului: poate fi exploziv, dar si discret.

Un exemplu in acest sens avem in fotografia de mai sus, unde lumina joaca un rol definitoriu. Fasciculele accentueaza textura si senzatia de 3D a mozaicului. Cel mai des se folosete in bai, bucatarii, sufragerii sau birouri, dar il regasim si in placarea de seminee sau a obiectelor de mobilier. Cromatica sa omogena il face sa functioneze perfect ca fundal neutru peste care se evidentiaza usor mobilerul sau diferite accesorii mai colorate.

Mozaicul Pebble Small Black

Elementele componente ale mozaicului Pebble Small Black sunt de fapt pietre mici cu marginile rotunjite si sugereaza de la prima vedere atmosfera unei plaje sau albia unui rau. Pe cat sunt de mici pietrele, pe atat de puternica este senzatia ca te afli in apropierea naturii. Aspectul delicat al acestui mozaic se incadreaza in aproape orice amenajare interioara: baie, bucatarie, sugragerie, cafenea sau birou. Versatilitatea sa este remarcabila, se potriveste si in abordarile rustice, vintage, dar si in cele moderne, atunci cand intra in combinatie cu elemente cromate.

Mozaic din travertin Yellow Scapitat

Mozaicul din travertin Yellow scapitat aminteste foarte bine de inaltimea muntilor si de asprimea stancilor. Suprafata lui bruta, bogata in culori (alb, gri, galben, maro inchis) raspandeste o vibratie relaxanta. Aceasta senzatie foarte linistitoare recomanda produsul pentru a fi folosit in bai, sufragerii, restaurante, hoteluri etc. Cu el se pot placa pereti intregi, dar si numai portiuni. Suprafetele de mici dimensiuni placate cu  mozaic evidentiaza prin contrast intregul ansamblu al incaperii. Functia sa de contrapunct este perfect functionabila si la exterior, pentru garduri, socluri sau ancadramente pentru ferestre sau usi.

 

Mozaicul din marmura Nero Marquina Hexagon Polisata

Mozaicul din marmura Nero Marquina Hexagon Polisata exprima un maxim al ineditului elegant in amenajarile interioare. O pardoseala neagra? Un contrablat din mozaic negru hexagonal? Cati au curaj de a folosi asa ceva in amenajarile lor? Si totusi asemenea oameni exista, iar pentru ei mozaicul din Nero Marquina Hexagon Polisata este o adevarata incantare. Negrul construieste contraste, cand este asociat cu alb, rosu sau galben, dar creeaza si armonii, cand este plasat in apropierea nuantelor de gri.

Termenul de ”mozaic” se foloseste si pentru produsele care se utilizeaza in amenajarea gradinilor, care au un aspect total diferit de cele prezentate mai sus. In aceasta categorie a pietrelor decorative de exterior intalnim mozaicuri decorative din marmura Thasos, din marmura Red sau mozaic din marmura Ruschita. De exemplu, puteti utiliza marmura de Ruschita de la PIATRAONLINE atat pentru decorarea aleilor, dar si, in variate si creative abordari, pentru birouri, magazine de moda, hoteluri, crame.

Mozaic Decorativ Marmura Ruschita Alb

Indiferent de plan, vertical sau orizontal, indiferent de marimea spatiului, mozaicurile din piatra naturala constituie o solutie foarte simpla cand dorim sa conferim personalitate unui design interior sau exterior.