ECO NEWS info

Wayaland, orasul de piramide
modulare plutitoare

Menit a furniza o experienta diferita de locuire in largul apelor, in cadrul unei comunitati care se autosustine, Wayaland, proiectul lui Pierpaolo Lazzarini, este un oras plutitor constituit din piramide modulare care le ofera rezidentilor facilitati cum ar fi hoteluri, magazine, centre spa, sali de sport, baruri si cinematografe.

Piramida principala, numita Waya, consta in diferite module dipuse pe o structura plutitoare de 54 pe 54 de metri, cu o suprafata totala de aproximativ 3.000 de metri patrati. Nivelul de la suprafata apei include o intrare pentru barci si o receptie, in timp ce partea fiecarui modul scufundata sub ape depoziteaza motoare, echipamente, surse suplimentare de energie si generatoare.

Pentru a incepe procesul de constructie, Lazzarini a lansat o campanie de finantare in cadrul careia fiecarui investitor i se va oferi cetatenia Wayaland si un pasaport Waya. Pentru primul apartament Waya sunt necesari 350.00 de euro, suma pe care designerul intentioneaza sa o stranga oferind posibilitatea rezervarii, in 2022, a unei nopti in acest apartament, la pretul de 1.000 de euro pe noapte.