construct FINISAJE

Chiuvetele din piatra naturala, elemente cheie in amenajarea baii

Chiuvetele sunt doar niste obiecte utile, anume facute sa ne faca viata mai usoara.” Daca aceasta a fost mult timp perceptia dominanta in mentalitatea romanilor, de ceva vreme lucrurile s-au schimbat, iar chiuvetei i s-a descoperit si o functie estetica, la fel de importanta ca utilitatea ei. Designul chiuvetelor de baie – caci despre ele vom vorbi in acest articol – s-a diversificat foarte mult, asa cum s-au diversificat si materialele din care acestea sunt produse: sticla, piatra compozita, metal, plastic, piatra naturala.

Tipuri de roci pentru chiuvetele di piatra naturala

Chiuvetele din piatra naturala sunt printre cele mai frumoase produse din aceasta categorie de obiecte. Coloristica lor, diversitatea formelor si a texturilor contribuie la plasarea lor in topul preferintelor. Indiferent de tipul materialului: travertin, marmura, onix, granit, limestone, chiuvetele acestea se remarca in primul rand prin felul in care raspandesc o placuta vibratie a naturii.

Pentru ca baia reprezinta una dintre cele mai importante camere din casa, atentia pe care trebuie sa i-o acordam trebuie sa fie una pe masura. Aici ne relaxam, aici ne revigoram, baia fiind un spatiu intim, unde fiecare detaliu conteaza. O camera de baie placata cu piatra naturala transmite in mod categoric o senzatie de confort si incredere. Vorbim deci de placari ale peretilor si a pardoselii, a cabinei de dus, blat, contrablat, exista chiar si cazi de calitate superioara pentru cei care vor sa isi asigure un maximum de armonie, un ambient construit numai din piatra naturala.

Finisaje pentru chiuvetele din piatra

In mod incontestabil, in Romania cele mai apreciate chiuvete pentru baie sunt cele din travertin. Exista mai multe tipuri de travertin – Classic, Latte, Silver, Yellow – fiecare dintre ele fiind caracterizate de un mix specific de culori: crem, gri, galbui, portocaliu. In interior, suprafata chiuvetelor este lucioasa intotdeauna, datorita prelucrarii ei prin lustruire si a impermeabilizantului aplicat. Suprafata exterioara insa poate fi neteda precum interiorul, dar si neprelucrata, lasand textura rocii la vedere. Obiectele din travertin neprelucrate se pot asocia cel mai usor cu elemente din lemn si fier forjat, in interioare de tip mediteraneean, rustic sau vintage.

Pentru o amenajare mai eleganta, chiuvetele din marmura sau onix se potrivesc cel mai bine, insa acelasi potential il au produsele din granit sau travertin care pot veni in sprijinul unor decorari in stiluri clasice, cu linii simple si sobre. A se retine ca pretul acestor chiuvete ”de lux”  nu difera cu mult fata de cele realizate din travertin.

Culori si forme pentru chiuvetele din piatra naturala

Cele mai multe chiuvete pentru baie din piatra naturala sunt confectionate dintr-o singura bucata de roca, deci o singura textura si culoare. Exista insa si modele cu aspect mozaicat, facute din doua tipuri de piatra. In acest caz, cele doua culori vor oferi mai multe optiuni de armonizare cromatica cu decorul. Pe de alta parte, acest aspect mozaicat va scoate in evidenta chiuveta, daca o avem montata intr-o incapere decorata intr-o singura culoare, total diferita de cele doua ale chiuvetei. Si formele chiuvetelor din piatra sunt variate: rotunde, patrate (cele mai uzuale), cu tente organice, asimetrice.

Pentru cei care doresc un spatiu cat mai aerisit, chiuvetele cu piedestal pot reprezenta solutii extrem de practice, care sa confere in acelasi timp si un accent estetic memorabil.

Viata lunga si intretinere usoara pentru chiuvetele din piatra naturala

La inceputul aparitiei chiuvetelor din piatra naturala pe piata din Romania, s-a mentinut multa vreme prejudecata conform careia aceste produse se sparg si se pateaza usor. Insa astazi tot mai multe lume s-a convins de adevarul faptelor, ca aceste obiecte din piatra naturala pot rezista zeci de ani. Rezistenta le este conferita de durabilitatea materialului in sine, dar si de tratamentul firesc la care pietrele naturale se supun prin intermediul solutilor speciale. Aceste tratamente sunt foarte simple si se fac la intervale regulate, conform indicatiilor specialistilor.

Varietatea culorilor si a texturilor, a formelor si dimensiunilor, rezistenta specifica rocilor, montarea fara cerinte speciale constituie motivele principale pentru care in lume, inclusiv in Romania, chiuvetele din piatra naturala sunt alese pentru a infrumuseta si a da personalitate unui spatiu pretios si pretentios deopotriva,  asa cum este camera de baie.

Furnizorul fiind piatraonline.ro, detaliile referitoare la chiuvetele din fotografiile care insotesc acest material se pot gasi pe siteul companiei, impreuna cu restul gamei de produse din piatra naturala.

Sursa foto: www.piatraonline.ro  si www.piatraonline.com